vineri, 17 aprilie 2015

Paprikas de pui cu nokedli


























Paprikas-ul de pui este, de fapt, o tocăniţă de pui făcută în stil unguresc, unde în loc de bulion sau roşii se pune boia (sau poprika, cum i se mai zice pe la noi). Nokedli este de asemenea o specialitate ungurească, mai puţin întâlnită pe mesele românilor, fiind o garnitură săţioasă şi uşor de făcut. Găsiţi reţeta aici. Pentru a pregăti paprikas-ul aveţi nevoire doar de ceapă, pui, ulei şi condimente. Găsiţi toţi paşii din reţetă, mai jos. De obicei acest preparat se serveşte cu smântână.







Ingrediente:
- ulei
- ceapă
- pui
- chimen
- boia
- sare
- smântână

Paşii:
1.Carnea de pui se spală bine şi se curăţă dacă pielea nu e curăţată complet.
2. Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei până devine trasnparentă. Între timp se adaugă chimen şi se amestecă. Apoi se pune boiaua.
3. În curând se pune puiul, bucăţi mai mari sau mai mici, cum doriţi şi se adaugă apă cât să acopere carnea de pui. Se lasă la fiert până carnea se desprinde uşor de pe os.
4. Nokedli se prepară după reţeta de aici.
5. Se serveşte cu smântână.

Verdict: O mâncare simplă şi gustoasă, dar şi foarte săţioasă.

Poftă bună!
Laura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips